Bijenvriendelijkste gemeente: deelnemen

Doet jouw stad/of gemeente al heel wat voor bijen? Willen jullie de volgende "Bijenvriendelijkste gemeente" worden?

Stuur dan je gegevens dan door naar weekvandebij@vlaanderen.be.

In april ontvang je dan een inschrijvingsformulier waar je in een halve pagina het project kan voorstellen.

Gemeenten die lid zijn van de Vereniging voor Openbaar Groen is deelname gratis, nieuwe betalen een bijdrage in de wedstrijd. Voor de zomer neemt de jury dan contact op voor een plaatsbezoek.

Wat is belangrijk?

De  jury is vooral geïnteresseerd in het bijenvriendelijke groenbeheer van de gemeente, nieuwe aanplantingen, bijeninstallaties, acties naar burgers en deelname aan ‘Week van de Bij’. Ook het organiseren van voordrachten, plantendagen en groepsaankopen ten voordele van de bij zijn een pluspunt.

Deelnemen

De bijenvriendelijkste gemeente is deel van de "Groene Lente 2018". Wil je de bijenvriendelijkste gemeente worden, dan kan je je nu online inschrijven. 

Inschrijven is gratis voor de leden-gemeenten van de VVOG. Niet-leden gemeenten betalen een registratierecht van 200,00 euro.

 

Welke gemeentes zijn al bijvriendelijk?

Overzichtskaart bijvriendelijkste gemeentes

 

Beernem bijenvriendelijkste gemeente 2017

Beernem is dit jaar de bijenvriendelijkste gemeente van Vlaanderen. Week van de Bij, een initiatief van het Departement Omgeving, ging voor de derde maal op zoek naar de ‘Bijenvriendelijkste gemeente’ in Vlaanderen. Beernem is dus de derde winnaar en volgt zo Beveren en Knokke-Heist op die de titel in 2016 en 2015 behaalden.